پیش‌ بینی بورس در هفته آینده-راهبرد معاصر

پیش‌ بینی بورس در هفته آینده

شاخص کل بورس در هفته گذشته 41 هزار و 360 واحد رشد کرد و شاهد بازدهی 3.5 درصدی بورس بودیم. آیا این روند در هفته آینده هم ادامه خواهد داشت؟
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۰ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 12
کد خبر: ۷۷۲۹۲

به گزارش راهبرد معاصر در هفته گذشته شاخص کل بورس در مجموع 41 هزار و 360 واحد بالا آمد و به رقم یک میلیون و 214 هزار واحد رسید. اما شاخص هم‌وزن افت اندک 83 واحدی را ثبت کرد. بورس در مجموع هفته‌ای صعودی را پشت سر گذاشت، اما این روند تداوم خواهد داشت؟ عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهام‌داران می‌دهند؟

رشد بازدهی هفتگی

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته 21 هزار واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 214 هزار واحد رسید. شاخص کل نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 41 هزار و 360 واحد بالا‌تر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 3.5 درصد شود که نسبت به بازدهی منفی 2.8 درصدی هفته پیش بهبود چشم‌گیری یافته است. در هفته اخیر روند تغییرات شاخص کل در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه صعودی بود و سه روز مثبت را ثبت کرد.

افت اندک شاخص هم‌وزن

شاخص کل هم‌وزن در مجموع هفته اخیر تغییر اندکی داشت. شاخص هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 83 واحد پایین‌تر ایستاد و به رقم 423 هزار و 65 واحد رسید و بازدهی منفی 0.02 درصدی را ثبت کرد.

 

پیش بینی بورس هفته

در سه روز پایانی هفته شاخص کل بورس در مجموع 79 هزار واحد رشد کرد و به کانال 1.2 میلیونی بازگشت. به طور کلی شاخص بورس هفته مثبتی را تجربه کرد. اما شاخص هم‌وزن در محدوده 423 هزار واحد باقی ماند و علی رغم نوساناتی که داشت در مجموع هفته باثباتی را پشت سر گذاشت. دیگر نماگرهای بازار نیز نشان می‌دهند که به طور کلی سهام‌داران هفته خوشایندی را نسبت به هفته‌های گذشته پشت سر گذاشتند. در سه روز پایانی هفته یعنی روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه بازار با مازاد تقاضا بسته شد.

 

میانگین ارزش صف‌های خرید در هفته اخیر هزار و 341 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته 8 میلیارد تومان بیشتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صف‌های خرید 0.6 درصد افزایش یافته است. بالاترین رقم هفته هزار و 890 میلیارد تومان بود که در روز یکشنبه ثبت شد و پایین‌ترین رقم به روز شنبه برمی‌گردد که 857 میلیارد تومان بود. میانگین ارزش صف‌های فروش نیز هزار و 18 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته‌ پیشین 117 میلیارد تومان بیشتر بود و رشد 13 درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته 2 هزار و 141 میلیارد تومان بود که در روز شنبه ثبت شد و پایین‌ترین رقم به روز سه‌‌شنبه برمی‌گردد که 446 میلیارد تومان بود.

هر چند که میانگین ارقام صف خرید و صف فروش نشان از بهبود وضعیت بازار دارد، اما بورس یک پاشنه آشیل مهم دارد. خروج پول حقیقی همچنان در بازار سهام ادامه دارد. در روزهای شنبه و دوشنبه شاهد خروج پول حقیقی بودیم و در روزهای یکشنبه و سه‌شنبه معاملات بازار با ورود پول حقیقی همراه بود.علی رغم اینکه در دو روز شاهد ورود پول حقیقی به بورس بودیم اما در مجموع خالص ورود پول حقیقی به بازار منفی بود. در مجموع کل هفته، 2 هزار و 60 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین هفته خروج پول حقیقی 515 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین رشد 6.2 درصدی داشته است. بالاترین رقم خروج در روز ‌‌شنبه رخ داد که هزار و 937 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد که بالاترین رقم در بهمن ماه است. در نتیجه روندهای درونی بازار نشان می‌دهد که گام‌های صعودی بورس امیدوارکننده اما لرزان است.

با این حال بازگشت شاخص به کانال 1.2 میلیونی از اضطراب و هیجان بازار می‌کاهد و می‌تواند موجب کاهش خروج پول حقیقی از بورس شود. توقف خروج پول حقیقی و تقویت سمت تقاضا شاخص بورس را بالا خواهد کشید. از طرف دیگر تحلیل‌گرانی که روند تغییرات شاخص بورس را با نرخ ارز هم‌جهت می‌دانند معتقدند صعود قیمت دلار در روزهای پایانی هفته اخیر موجب رشد شاخص بورس در هفته پیش رو خواهد شد. اما در مقابل تحلیل‌گران بدبین معتقدند در ماه‌های اخیر هرگاه قیمت‌ها کمی رشد کرده و سهام‌داران از محدوده زیان خارج شده‌اند دست به فروش سهام می‌زنند و مانع تداوم روند رو به رشد بازار می‌شوند. به نظر می‌رسد همچنان بی‌اعتمادی سهام‌داران خرد و حقیقی به آینده بازار سهام و خروج آن‌ها از بازار پاشنه آشیل بورس است.

 

اقتصاد نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار